Riasy morské Kombu MUSO 50g
Kombu je veľmi blízka riase Wakame, v niektorých receptoch ju môžete nahradiť. Riasy môžete jesť samostatne alebo s nimi obohatiť polievku či šalát. Sú prirodzene bezlepkové a vhodné pre vegetariánov.
Kombu patrí medzi jedlé riasy obľúbené predovšetkým vo východnej Ázii. Slovo "kombu" pochádza z japončiny a z Japonska je riasa vyvážaná od šesťdesiatych rokov. V tradičnej japonskej kuchyni sa riasa pridáva predovšetkým do polievok, do hrnca so strukovinami alebo sa nakladá do sladko-kyslého nálevu. Kombu tiež pridávajú japonský kuchári do ryže na sushi.
Japonská spoločnosť Muso bola založená pred 30 rokmi. Predáva tradičné japonské potraviny - sójové omáčky, umeboshi, agar-agar, umeocot, a miso pasty. Miso pasty sa v Japonsku konzumujú denne a sú vysoko cenené pre svoje výživové a zdravotné účinky, dokonca sa im prisudzuje zásluha za presnulú dlhovekosť Japoncov. Firma si veľmi zakladá na kvalite a využíva tradičné výrobné procesy. Suroviny použité na výrobu produktov nie sú geneticky modifikované. Jedným z hlavných dodávateľov tejto spoločnosti je firma Maruya Hatcha Miso, ktorá sa výrobou misa pasty zaoberá už cez 700 rokov.
Zloženie:
Morská riasa Kombu (Saccharina longissima). Prípadný biely povlak nie je závadný. Jedná sa o vykryštalizovanú morskú soľ.
Skladovanie:
Skladujte v suchu a uzavretom obale.
Výživové hodnoty na 100g produktu:
Energetická hodnota: 871kJ / 210kcal
Tuky: 3,0g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,1g
Sacharidy: 22,0g; z toho cukry: 0,0g
Bielkoviny: 7,8g
Vláknina: 33,0g
Soľ: 6,5g
Krajina pôvodu:
Japonsko