Múka amarantová bezgluténová 300g
Amarantová múka je charakteristická mierne štipľavou a korenistou chuťou. Má oveľa vyšší obsah bielkovín a vyváženú skladbu aminokyselín v porovnaní s ostatnými obilninami. Vyvážený nutričný obsah je ideálny na výrobu výživných pekárenských a cukrárenských výrobkov. Celozrnná múka z amarantu obsahuje vápnik, draslík, fosfor a horčík. Zo stopových prvkov vyniká najmä vyšším obsahom železa.
Pre dosiahnutie vyváženej chute a konzistencie je vhodné 30% amarantovej múky kombinovať s inými druhmi múk. Amarantová múka je ideálne najmä na prípravu nekvasených druhov sladkého pečiva a chleba, na palacinky či zahusťovanie.
Skladovanie:
Skladovať na suchom a tmavom mieste.
Zloženie:
100% zomleté semienko amarantu.
Alergény:
Môže obsahovať stopy lepku.
Výživové hodnoty na 100g produktu:
Energetická hodnota: 1 490kJ / 357kcal
Tuky: 4,2g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2g
Sacharidy: 73,3g; z toho cukry: 0,94g
Bielkoviny: 10,5g
Soľ: <0,01g
Krajina pôvodu:
Maďarsko