Hraška jemná na zahusťovanie bezgluténová 250g
Zmes jemne pomletého žltého hrachu, obilnín a ďalších prísad. Základnou surovinou je hrachová múka. Zmes neobsahuje glutén. Je vhodná najmä pri celiakii ale i pre diabetikov a športovcov so špeciálne upraveným jedálny lístkom. Hrach je zdrojom kvalitných bielkovín, vlákniny a prírodných antioxidantov. Obsahuje železo, zinok a horčík. Vďaka látkovému zloženiu môže úplne nahradiť vajcia vo vašej strave. Hraška sa používa pri zahusťovaní jedál, príprave polievok, omáčok, na obaľovanie i prípravu placiek.
Zloženie:
Hrach 70%, zmes obilnín (kukurica, ryža, proso), soľ s obsahom 40% draslíka, zmes korenia.
Výživové hodnoty na 100g produktu:
Energetická hodnota: 1423kJ/337kcal
Tuky: 3,8g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 1,1g
Sacharidy: 54g; z toho cukry: 1,8g
Vláknina: 9,4g
Bielkoviny: 17g
Soľ: 0,82g
Draslík: 1390 mg (70%)
Horčík: 66,1mg (18%)
Železo: 3,6mg (26%)
Zinok: 2,9mg (29%)
Krajina pôvodu:
Česká republika