Pšeno 500g

Pšeno 500g

10434
1,27 €
S DPH Skladom u dodávateľa, dodanie 3-4 dní.

 

Je to vlastne lúpané proso. Univerzálne, ľahko stráviteľné zrno. Väčšina ľudí ho pozná len ako súčasť vtáčieho zobu. No nenechajte sa odradiť! Pšeno je vynikajúca, výživná a navyše bezlepková potravina určená na ľudskú spotrebu. Má jemnú, sladkastú chuť, žlté sfarbenie a rýchlu dobu varenia. Toto univerzálne, bezlepkové obilie je alkalické, ľahko stráviteľné a tým pomáha vyrovnávať prirodzenú kyslosť organizmu. Je vynikajúcim zdrojom bielkovín (hlavne pre vegetariánov), vlákniny a minerálov (horčík, zinok, meď, mangán). Horčík, meď a mangán sú nevyhnutné na zabezpečenie správnej funkcie metabolizmu. Zinok produkuje proteín, ktorý je nevyhnutný na rast nových buniek, podporuje zdravé vlasy, nechty a kosti. Pšeno má nízky obsah kalórií a sacharidy, ktoré obsahuje, sú tvorené takmer výlučne zo škrobov, ktoré sú pomaly stráviteľné a poskytujú dlhodobú energiu. Nájdete v ňom aj vitamíny skupiny B. Je to dobrý zdroj tiamínu a niacínu. Pomáhajú premieňať potraviny na energiu, sú nevyhnutné na udržanie zdravej pokožky a pomáhajú udržiavať náš nervový systém v poriadku. Jeho jemná chuť z neho robí univerzálnu prísadu nielen slaných ale aj sladkých jedál. Má naozaj mnoho spôsobov využitia. Skvelá alternatíva ryži, alebo dokonca obyčajnej strúhanky pri obaľovaní mäsa, do šalátov, na prípravu sladkej raňajkovej kaše, možno ho pridať pri pečení chleba na dosiahnutie chrumkavej textúry a podobne.

Spôsob prípravy:
Opláchnite pod studenou tečúcou vodou. A varte rovnako ako aj ryžu, kým zrná nezmäknú.

 

Zloženie:

Pšeno (lúpané proso).

 

Výživové hodnoty na 100g produktu:
Energetická hodnota: 1 583kJ / 378kcal

Tuky: 4,2g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,7g
Sacharidy: 73g; z toho cukry: 0g
Bielkoviny: 11g
Soľ: 0,01g

 

Krajina pôvodu:

Poľsko

Kategórie
Bezlepkové
Vlastnosti
Pšeno
Značka
NATURA HUSTOPEČE
Žiadne recenzie
Produkt bol pridaný do zoznamu želaní

Na zlepšenie našich služieb používame cookies.
O ich používaní a možnostiach nastavenia
sa môžete informovať bližšie tu.