Bambusové výhonky 170g
Jemný, mierne-aromatický bambus -mladé výhonky. Jemný, mierne-aromatický bambus -mladé výhonky. Bambusové výhonky nakrájané na prúžky a konzervované vo vode. Konzervovanie patrí k najlepším spôsobom ako uvoľniť ich horkú chuť a zároveň im dodáva svetlo žlté sfarbenie. Majú chrumkavú, takmer vláknitú štruktúru. Sú univerzálne a výživné. Možno ich pripraviť naozaj rôznymi spôsobmi! Napríklad v Indonézii sa varia v kokosovom mlieku a v Nepále sa konzumujú spolu so zemiakmi a fazuľou. Majú nízky obsah kalórií, cukru, zanedbateľné množstvo tuku a sú bohaté na rôzne živiny. Obsahujú vitamíny ako je vitamín A, B6 (pyridoxín), E, tiamín, riboflavín, niacín, kyselinu listovú a kyselinu pantoténovú. Minerály nájdené v bambusových výhonkoch zahŕňajú vápnik, horčík, fosfor, draslík, sodík, zinok, meď, mangán, selén a železo.
Sú cenené aj pre ich priaznivé účinky na zdravie:
· napomáhajú udržať normálnu hladinu cholesterolu v krvi
· podporujú správne fungovanie imunitného systému
· sú ideálnou prísadou pre ľudí, ktorí potrebujú zhodiť zopár nadbytočných kilogramov. Priaznivo vplývajú na trávenie
· vďaka vysokému obsahu draslíka, sa podieľajú na normálnej hladine krvného tlaku
Použitie:
Pred použitím ich dôkladne opláchnite čistou vodou a až potom ich možno použiť ako prílohu, alebo základ zeleninových, mäsitých jedál, omáčok či šalátov. Sú veľmi obľúbenou súčasťou thajského karí a Ázijských polievok. Vhodné k mäsu a zeleninovým jedlám, šalátom. Obľúbená prísada do jedla z panvice WOK.
Zloženie:
Bambusové výhonky, voda, kyselina citrónová.
Výživové hodnoty na 100g produktu:
Energetická hodnota: 53kJ / 13kcal
Tuky: 0,2g
Sacharidy: 0,7g; z toho cukry: 0,6g
Bielkoviny: 1,5g
Soľ: 0,02g
Krajina pôvodu:
Mimo EU