Múka pohánková BIO 500g
Prirodzene bezgluténová pohánková múka.
Pohánka je veľmi hodnotná predovšetkým pre obsah rutínu, ktorý má priaznivý vplyv na srdce a cievy, pečeň, tráviace orgány, posilňuje imunitný systém, zvyšuje pružnosť cievnych stien, reguluje krvnú zrážanlivosť a obsah cholesterolu v krvi. Priaznivé je aj zloženie aminokyselín. Cenný je obsah minerálnych látok, najmä vápnika, horčík, fosfor, draslík a vitamínov, najmä B1 a B2, C, E a cholín.
Informácie o produkte, ktoré uvádzame na našej stránke sú získané z údajov, ktoré uvádza výrobca na etikete alebo sú súborom informácií z voľne dostupných informačných zdrojov a odbornej literatúry, avšak nie sú dôkazom o zdravotných a liečivých účinkoch daného produktu. Podľa nariadenia Európskej komisie č. 432/2012 sa nesmie uvádzať vplyv potravín a väčšiny ich zložiek na ľudské zdravie. Tieto informácie si však viete dohľadať z verejne dostupných zdrojov.
BIO pohánková múka* 100%.
* z ekologického poľnohospodárstva
Krajina pôvodu:
Slovensko SK-BIO-002
Upozorňujeme, že z dôvodu neustále sa meniacich požiadaviek na výrobu potravín a napriek našej snahe o aktualizáciu informácií k výrobkom, je potrebné pre správnosť údajov vždy skontrolovať etiketu výrobku.
Výživové hodnoty na 100g produktu:
Energetická hodnota: 1549kJ / 370kcal
Tuky: 4g; z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,3g
Bielkoviny: 11g
Sacharidy: 75,31g; z toho cukry: 0,7g
Vláknina: 8g
Soľ: <0,01g
Upozorňujeme, že z dôvodu neustále sa meniacich požiadaviek na výrobu potravín a napriek našej snahe o aktualizáciu informácií k výrobkom, je potrebné pre správnosť údajov vždy skontrolovať etiketu výrobku.